Selge bolig eller hytte uten megler? I fleste tilfeller kan det gå bra, men den hender likevel at det oppstår konflikter i etterkant. Noe av det viktigste er at kjøper vet nøyaktig hva vedkommende kjøper. Er du som selger sikker på at kjøper har fått all nødvendig informasjon? I henhold til Avhendingsloven, er selger pliktig til å opplyse selger om alle forhold som kjøper bør vite om. Dette kan bli utfordrende hvis man velger å selge privat.
For å unngå å havne i konflikt etter en bolighandel, anbefaler vi at det bestilles en Eierskifterapport tm

Fra Midt-Norsk Byggservice AS kan dere nå (i tillegg til vanlige byggetjenester) bestille en slik rapport. Eierskifterapporten er den eneste tilstandsrapporten med et faglig rammeverk som benyttes ved boligsalg i Norge. Dette er rapporten enhver kjøper og selger bør kreve ved en bolighandel. Rapporten er enkel, men likevel en grundig tilstandsrapport som tar utgangspunkt i å kontrollere bygningsdeler hvor det erfaringsmessig oppstår en del konflikter mellom kjøper og selger.

I og med at det kun er fagfolk som kan utføre denne rapporten, vil den mest sannsynlig fremstå som den grundigste rapporten i markedet. Mer om dette finner dere på bmtf.no
Rapportene leveres kun av takstmenn/mestere tilknyttet BMTF.

Ta gjerne kontakt med oss om du lurer på noe om dette.